Op ieder bedrijf en in iedere instelling zijn kleine blusmiddelen aanwezig.
Maar is het personeel wel getraind om hiermee om te gaan? In geval van brand komen er tal van factoren naar boven waarmee we niet dagelijks worden geconfronteerd. Om op die factoren beter te kunnen reageren, is oefenen de boodschap.
Het nieuwe KB van 28 maart 2014 stelt dat de werkgever verplicht wordt om het personeel bij te scholen rond het gebruik van kleine blusmiddelen. Er dient ten allen tijde geschoold personeel aanwezig te zijn op de werkplek, wanneer men activiteit uitoefent.
De opleiding kleine blusmiddelen voorziet een aangepast programma aan uw bedrijf, organisatie of instelling. De opleiding wordt opgesplitst in een theoretisch en een praktisch gedeelte.
THEORIE:
PRAKTIJK:
Naargelang de eisen van het bedrijf kunnen wij de volgende praktijkoefeningen voorleggen:
Elke opleiding wordt op maat van uw bedrijf of instelling samengesteld. Het aantal uren opleiding is afhankelijk van de wens van de klant.
Om vlot en veilig te kunnen werken bestaan de groepen uit minimaal 8 tot maximaal 12 personen. Voor meer info contacteer ons.
Wij beschikken over een unit die verplaatsbaar is naar de bedrijven toe. Wij zorgen voor de nodige brandstoffen, zonder daarbij afval achter te laten. Onze unit werkt op gas, waardoor geen verbrande assen achterblijven, maar toch echt vuur en hitte aanwezig is.
Benodigdheden ter plaatse
Indien wij bij u op het bedrijf komen, hebben wij enkele voorzieningen nodig:
Overige zaken worden door ons voorzien.
Indien u dit wenst kan u ook naar onze site komen om de opleiding te volbrengen.
De kostprijs per opleiding is afhankelijk van het aantal uur van de opleiding, de benodigdheden en de eisen van de klant. Vraag vrijblijvend uw offerte
Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest van deelname aan de opleiding: “kleine blusmiddelen”
Op zoek naar een activiteit om de werksfeer te verbeteren? Is het tijd om de collega’s op een nog betere manier te leren kennen? Wil je een dagje met collega’s ontspannen maar toch bijleren? Dan hebben wij de oplossing! Wij bieden nu ook een teambuildingsactiviteit aan.
De duur van het programma en de activiteiten kunnen naar eigen keuze worden ingevuld.
Tijdens jeugdkampen gaat men vaak te werk met open vuren of gasflessen. De jonge leiders en/of leidsters hebben niet altijd de kennis over hoe men moet omgaan met de gevaren, hoe men best een brand bestrijdt en hoe men de risico’s kan beperken.
Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest van deelname.
Wenst u binnen uw organisatie eens een info avond te houden voor uw leden rond brandvoorkoming en brandbestrijding? Afhankelijk van het doelpubliek maken wij een presentatie waarbij we u en uw leden entertainen.
Mensen die willen, kunnen zelf een brand bestrijden met een blusdeken.
Het correct gebruik van afhankelijke en onafhankelijke adembescherming wordt meer-en-meer een must.
Men maakt kennis met de verschillende soorten adembescherming, hoe die te gebruiken, wat de risico's zijn en wanneer welke te gebruiken.
Het werken in besloten ruimten brengt heel wat risico's met zich mee. Welke zijn die? Waaraan moet ik voldoen? Welke voorzieningen moet ik treffen?
Om de risico's zo klein mogelijk te houden, moet de betreder over een aantal kwalificaties beschikken. Weten hoe men moet reageren in geval van problemen is zeker belangrijk.
In geval van een incident binnen de bedrijfsgebouwen is er heel snel sprake van paniek. Zelfs de mensen die zich dagelijks in dit gebouw voortbewegen kennen in dat geval niet meer de juiste weg naar buiten toe. Daarom is het heel belangrijk hierop te oefenen.
Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest van deelname.
Jong geleerd is oud gedaan. Het is belangrijk dat jongeren al van jongs af aan weten hoe om te gaan met de gevaren van vuur en hoe die uit te schakelen.
Door op verschillende manieren uitleg te geven, waarbij de jongeren actief deelnemen aan de les, proberen wij hen de gevaren duidelijk te maken.
Aan de interactieve les hangt steeds een demonstratie gekoppeld. Afhankelijk van de leeftijdscategorie is het mogelijk om de leerlingen zelf een blussing te laten uitvoeren.
Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest voor het volbrengen van dit infomoment.
Bent u op de hoogte van de nieuwste technieken op vlak van eerste hulpverlening? Weet u hoe te handelen indien er zich een medisch incident voordoet binnen uw bedrijf of instelling?
Wij bieden u onze eerste hulp opleiding aan op maat van uw bedrijf of instelling. Een basisopleiding eerste hulp biedt de mogelijkheid om uw werknemers optimaal voor te bereiden op een incident.
Naast een basisopleiding, is het ook belangrijk om jaarlijks bij te scholen. Herhalen en blijven inoefenen blijven cruciaal. Daarom zijn opfrissingscursussen ook voor handen.
Wensen jullie echte scenariotrainingen met simulanten, die op een realistische wijze zijn gegrimeerd, bent u bij ons aan het juiste adres.
U kan bij ons ook terecht voor uw interne opleidingen voor heftruckchauffeurs, reachtruckchauffeurs en hoogwerkerbedienaars.
We maken een opleiding voor het bedrijf op maat, afhankelijk van de risico's en toestellen die aanwezig zijn.
Wanneer men zich begeeft in ruimten met een beperkt zuurstofgehalte of wanneer er kans bestaat op gevaarlijke gassen, is het dragen van meetapparatuur vaak verplicht.
Hoe moeten we de gehaltes interpreteren? Wanneer wordt het te gevaarlijk? Welke verschillende soorten apparaten bestaan er?
Een theoretische opleiding in combinatie met praktijkoefeningen zal het gebruik van meetapparatuur veel verduidelijken.