Opleidingen

Basisopleiding kleine blusmiddelen

Op ieder bedrijf en in iedere instelling zijn kleine blusmiddelen aanwezig.

Maar is het personeel wel getraind om hiermee om te gaan? In geval van brand komen er tal van factoren naar boven waarmee we niet dagelijks worden geconfronteerd. Om op die factoren beter te kunnen reageren, is oefenen de boodschap.

Nieuw KB

Het nieuwe KB van 28 maart 2014 stelt dat de werkgever verplicht wordt om het personeel bij te scholen rond het gebruik van kleine blusmiddelen. Er dient ten allen tijde geschoold personeel aanwezig te zijn op de werkplek, wanneer men activiteit uitoefent.

Programma

De opleiding kleine blusmiddelen voorziet een aangepast programma aan uw bedrijf, organisatie of instelling. De opleiding wordt opgesplitst in een theoretisch en een praktisch gedeelte.

THEORIE:

 • Wat is verbranding en wat is brand
 • De vuurdriehoek
 • Brandklassen
 • Blusmethodes
 • Verschillende soorten kleine blusmiddelen
 • Alarmering
 • Het blussen theoretisch bekeken

PRAKTIJK:
Naargelang de eisen van het bedrijf kunnen wij de volgende praktijkoefeningen voorleggen:

 • Blussen van een vloeistofbrand
 • Blussen van een frietketelbrand
 • Blussen van een persoon
 • Blussen van een vuilnisbak, fornuis of elektriciteitskast
 • Blussen van een brandende gasfles


Elke opleiding wordt op maat van uw bedrijf of instelling samengesteld. Het aantal uren opleiding is afhankelijk van de wens van de klant.

Groepsgrootte

Om vlot en veilig te kunnen werken bestaan de groepen uit minimaal 8 tot maximaal 12 personen. Voor meer info contacteer ons.

Locatie

Wij beschikken over een unit die verplaatsbaar is naar de bedrijven toe. Wij zorgen voor de nodige brandstoffen, zonder daarbij afval achter te laten. Onze unit werkt op gas, waardoor geen verbrande assen achterblijven, maar toch echt vuur en hitte aanwezig is.
Benodigdheden ter plaatse
Indien wij bij u op het bedrijf komen, hebben wij enkele voorzieningen nodig:

 • Wateraansluiting, liefst met haspel of tuinslang tot op de plaats van opstelling (ongeveer 20m afstand weg van de bebouwing)
 • 1 aansluiting stopcontact 220V
 • Voor de theorielessen: lokaal met daarin stopcontacten voor beamer en laptop.

Overige zaken worden door ons voorzien.
Indien u dit wenst kan u ook naar onze site komen om de opleiding te volbrengen.

Tarief

De kostprijs per opleiding is afhankelijk van het aantal uur van de opleiding, de benodigdheden en de eisen van de klant. Vraag vrijblijvend uw offerte

Attest

Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest van deelname aan de opleiding: “kleine blusmiddelen”

Lees meer

Teambuilding

Op zoek naar een activiteit om de werksfeer te verbeteren? Is het tijd om de collega’s op een nog betere manier te leren kennen? Wil je een dagje met collega’s ontspannen maar toch bijleren? Dan hebben wij de oplossing! Wij bieden nu ook een teambuildingsactiviteit aan.

Wij organiseren voor u een onvergetelijke dag! Aangezien veiligheid bij ons centraal staat, zijn de activiteiten ook gelinkt aan veiligheid. Als groep leer je enkele acties die je kan ondernemen in geval van nood. Onder andere EHBO, brandbestrijding, hoogteparcours, survivalparcours, evacuatietechnieken,… staan op het programma.

De duur van het programma en de activiteiten kunnen naar eigen keuze worden ingevuld.

Lees meer

Veiligheid en risico's op kamp

Tijdens jeugdkampen gaat men vaak te werk met open vuren of gasflessen. De jonge leiders en/of leidsters hebben niet altijd de kennis over hoe men moet omgaan met de gevaren, hoe men best een brand bestrijdt en hoe men de risico’s kan beperken.

Daarom hebben wij een opleiding speciaal voor hen uitgewerkt. Een eerste, theoretisch gedeelte, brengt de verschillende brandklassen naar voor, gevolgd door de specifieke gevaren die voorkomen op kamp.
Het tweede, praktische gedeelte, zal de jongeren confronteren met echt vuur. Het blussen van een vuurkorf, gasfles, kookfornuis of frietketel behoren tot de mogelijkheden.

Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest van deelname.

Lees meer

Demonstraties

Wenst u binnen uw organisatie eens een info avond te houden voor uw leden rond brandvoorkoming en brandbestrijding? Afhankelijk van het doelpubliek maken wij een presentatie waarbij we u en uw leden entertainen.

We brengen op een interactieve manier de meest voorkomende gevaren naar voor.
Om wat spektakel te leveren, is het mogelijk om een demonstratie van diverse blusmiddelen naar voor te brengen.

Mensen die willen, kunnen zelf een brand bestrijden met een blusdeken.

Lees meer

Adembescherming

Het correct gebruik van afhankelijke en onafhankelijke adembescherming wordt meer-en-meer een must.

Men maakt kennis met de verschillende soorten adembescherming, hoe die te gebruiken, wat de risico's zijn en wanneer welke te gebruiken.

Lees meer

Werken in besloten ruimten

Het werken in besloten ruimten brengt heel wat risico's met zich mee. Welke zijn die? Waaraan moet ik voldoen? Welke voorzieningen moet ik treffen?

Om de risico's zo klein mogelijk te houden, moet de betreder over een aantal kwalificaties beschikken. Weten hoe men moet reageren in geval van problemen is zeker belangrijk.

Lees meer

Evacuatietechnieken

In geval van een incident binnen de bedrijfsgebouwen is er heel snel sprake van paniek. Zelfs de mensen die zich dagelijks in dit gebouw voortbewegen kennen in dat geval niet meer de juiste weg naar buiten toe. Daarom is het heel belangrijk hierop te oefenen.

Wij opteren om op te oefenen binnen de gebouwen waar men de activiteit uitoefent. Op die manier worden de technieken toegepast aan reële situaties. Het staat de deelnemers dan ook vrij om ten allen tijde vragen te stellen of opmerkingen te maken.
Evacuatieoefeningen zijn verplicht jaarlijks of halfjaarlijks uit te oefenen. Na de oefening krijgt men een attest dat kan bewijzen dat de oefeningen door een externe persoon werden opgevolgd. Daarbij worden de opmerkingen die werden genoteerd tijdens de oefening gevoegd. Een evaluatie volgt direct op de oefening.

Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest van deelname.

Lees meer

Brandbestrijding voor 12 tot 18-jarigen

Jong geleerd is oud gedaan. Het is belangrijk dat jongeren al van jongs af aan weten hoe om te gaan met de gevaren van vuur en hoe die uit te schakelen.

Door op verschillende manieren uitleg te geven, waarbij de jongeren actief deelnemen aan de les, proberen wij hen de gevaren duidelijk te maken.

Aan de interactieve les hangt steeds een demonstratie gekoppeld. Afhankelijk van de leeftijdscategorie is het mogelijk om de leerlingen zelf een blussing te laten uitvoeren.

Aan het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer een attest voor het volbrengen van dit infomoment.

Lees meer

Eerste Hulpverlener

Bent u op de hoogte van de nieuwste technieken op vlak van eerste hulpverlening? Weet u hoe te handelen indien er zich een medisch incident voordoet binnen uw bedrijf of instelling?

Wij bieden u onze eerste hulp opleiding aan op maat van uw bedrijf of instelling. Een basisopleiding eerste hulp biedt de mogelijkheid om uw werknemers optimaal voor te bereiden op een incident.

Naast een basisopleiding, is het ook belangrijk om jaarlijks bij te scholen. Herhalen en blijven inoefenen blijven cruciaal. Daarom zijn opfrissingscursussen ook voor handen.

Wensen jullie echte scenariotrainingen met simulanten, die op een realistische wijze zijn gegrimeerd, bent u bij ons aan het juiste adres.Lees meer

Heftruckchauffeur/Reachtruck-chauffeur/Hoogwerkerbedienaar

U kan bij ons ook terecht voor uw interne opleidingen voor heftruckchauffeurs, reachtruckchauffeurs en hoogwerkerbedienaars.

We maken een opleiding voor het bedrijf op maat, afhankelijk van de risico's en toestellen die aanwezig zijn.

Lees meer

Werken met meetapparatuur

Wanneer men zich begeeft in ruimten met een beperkt zuurstofgehalte of wanneer er kans bestaat op gevaarlijke gassen, is het dragen van meetapparatuur vaak verplicht.

Hoe moeten we de gehaltes interpreteren? Wanneer wordt het te gevaarlijk? Welke verschillende soorten apparaten bestaan er?

Een theoretische opleiding in combinatie met praktijkoefeningen zal het gebruik van meetapparatuur veel verduidelijken.

Lees meer